Doe mee met: ‘ VOEL JE GOED ‘.


Vroeg ochtendspreekuur op vrijdag! Vanaf 7 uur ‘s morgens is het mogelijk een afspraak te maken via het portaal.
Regelmatig merken we dat onze patiënten graag zo vroeg mogelijk een afspraak op het spreekuur willen maken. Het liefst vóór werk of school. Om te kijken of er ook daadwerkelijk behoefte bestaat bij deze vroege vogels aan een vroeg spreekuur starten we deze week op vrijdag met een extra vroeg spreekuur vanaf 7 uur ‘s ochtends.
U kunt via het portaal een afspraak op het spreekuur plannen bij dokter Jacquelien Saleh – Langeberg locatie Barger-Compascuum
Achter de schermen zijn we inmiddels bezig met de praktijkovername (locatie Zwartemeer naar dokter Super). We worden dan weer 2 praktijken.
1. Praktijk Veendokters te Barger-Compascuum en
2. Huisarts Zwartemeer.
Let op: U hoeft zich niet opnieuw in te schrijven, woont u in Zwartemeer en had u dokter Douwes als huisarts? Dan wordt u automatisch ingeschreven bij dokter Super.
De praktijk in Zwartemeer is toegankelijk voor alle inwoners van Zwartemeer.
Praktijk Veendokters locatie Barger-Compascuum blijft toegankelijk voor alle inwoners van Barger-Compascuum.
Vandaag werd huisartsenpraktijk Veendokters, locatie Barger-Compascuum vereerd met een bezoek van minister Ernst Kuipers. Een mooi open gesprek met huisartsen uit het noorden, over bekende uitdagingen, maar vooral over onze oplossingen. We kregen complimenten voor hoe we het in de regio doen en dat jonge dokters hier graag willen instappen. Namens onze praktijk kregen onze dokters Ineke Super, Celeste Scheper en Rein Steenstra het woord. Praktijkmanager Jeanet Scheper heeft de minister verteld en laten zien hoe wij werken.




(3) Praten over de laatste levensfase
Praten over de laatste levensfase is niet makkelijk. Dat geldt voor iedereen: voor jouzelf, je naasten, maar ook voor je arts. Toch is het belangrijk om te praten over je levenseinde. Over wat je verwacht en wat je wilt. Alleen als mensen dat weten, kunnen ze jou de zorg geven die bij je past.
Via onderstaande link kom je op onze facebook pagina, hier kun je een voorlichtingsfilm vinden over dit onderwerp: Facebook
De uitnodigingen voor de jaarlijkse griepprik zijn verstuurd.
Met dezelfde brief krijgt u ook de uitnodiging voor de prik tegen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden.
Alleen als u geboren bent tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956 krijgt u ook de pneumokokken prik. Beide prikken krijgt u gratis. Iedereen heeft beide prikken in de uitnodigingsbrief staan. Maar valt u niet in de doelgroep, krijgt u alleen de griepprik.
U kunt op deze datum en tijd de prikken komen halen. Houdt u zich zoveel mogelijk aan de voorkeurstijd, dan hebben we zo weinig mogelijk wachttijden.
De mensen van praktijk Veendokters locatie Barger-Compascuum, op zaterdagochtend 12 november
van 9-12 uur in buurthuis ‘de Collink’, Postweg 125 te Barger-Compascuum:
Eerste letter achternaam | Voorkeurstijd |
A t/m F | 9.00 – 9.45 uur |
G t/m M | 9.45 – 10.30 uur |
N t/m T | 10.30 – 11.15 uur |
U t/m Z | 11.15 – 12.00 uur |
De mensen van praktijk Veendokters locatie Zwartemeer, op zaterdagmiddag 12 november
van 14-17 uur in de huisartsenpraktijk, aan de Klemstrook 1 te Zwartemeer:
Eerste letter achternaam | Voorkeurstijd |
A t/m F | 14.00 – 14.45 uur |
G t/m M | 14.45 – 15.30 uur |
N t/m T | 15.30 – 16.15 uur |
U t/m Z | 16.15 – 17.00 uur |
Neem deze brief mee naar de afspraak. We hebben de barcode nodig tijdens het registeren van uw gegevens.
https://www.thuisarts.nl/griep/ik-wil-griep-voorkomen-griepprik
- U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken.
Wat doet de griepprik?
De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Dit duurt ongeveer 2 weken.
Wat doet de pneumokokkenprik?
De pneumokokkenprik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft minder kans op longontsteking. Na 5 jaar is de prik uitgewerkt.
Wanneer neemt u contact op met de praktijk bij voorkeur via een e-consult via het portaal als dat niet lukt via een terugbelverzoek door de assistente:
- Bij 1 of meer van deze klachten op de dag dat u de prik krijgt: verkoudheid, hoesten, keelpijn, temperatuur boven 37,5 graden of bij een positieve coronatest. Maak een nieuwe afspraak.
- Als eerder gebleken is dat u allergisch bent voor het eiwit van kippeneieren of voor de antibiotica neomycine of gentamicine. Dit komt weinig voor.
- Als u weet dat u allergisch bent voor de pneumokokkenprik
- Als u de pneumokokkenprik korter dan 2 jaar geleden al heeft gekregen, bijvoorbeeld in het ziekenhuis
- Als u op dit moment chemotherapie krijgt of in de laatste 3 maanden heeft gehad.
Zijn er bijwerkingen?
- Uw arm kan na de griepprik 1 of 2 dagen pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn.
- Uit onderzoek blijkt dat de bijwerkingen die u kunt krijgen niet erger zijn als u de griepprik en pneumokokkenprik in 1 keer krijgt.
- U kunt zich na de prik een paar dagen minder goed voelen. Dit is geen griep. Uw lichaam bouwt juist afweer op.
- U kunt geen pneumokokkenziekte krijgen ván de prik.
Griepprik en prik tegen corona
Als u ook een afspraak heeft voor de prik tegen corona, is het veilig om de griepprik en de prik tegen corona tegelijk te krijgen.
Wilt u meer weten?
- Lees de informatie op de achterkant van deze uitnodiging.
- www.rivm.nl/griepprik en www.rivm.nl/pneumokokkenprik
- www.thuisarts.nl/griep en www.thuisarts.nl/prik-tegen-pneumokokken
Of neem contact op met de huisartsenpraktijk.
Uw huisarts, praktijk Veendokters
TOESTEMMING DIGITAAL DELEN MEDISCHE GEGEVENS |
We vragen uw toestemming voor het digitaal delen van medische gegevens. Bijvoorbeeld als uw (huis)arts of apotheek gegevens over uw gezondheid deelt met andere zorgverleners waar u in behandeling bent. Daarvoor kunt u zelf toestemming geven. Klik hier om er meer over te lezen. |
Uw toestemming, zowel een ‘JA’ als een ‘NEE’, kunt u op drie manieren regelen: Optie 1: Zeg het tegen uw huisarts en apotheker Optie 2: Geef hen een ingevuld toestemmingsformulier Optie 3: Regel het online op Volgjezorg | Grip op je medische gegevens* *Online regelen kan door in te loggen op uw Persoonlijke omgeving. Ga dan naar ‘Toestemmingen’ en klik op ‘Zorgaanbieder +’. Zoek uw zorgaanbieder en klik deze aan. U kunt nu ‘Ja’ of ‘Nee’ aangeven. Dit zorgt ervoor dat er een ‘opt-in’ of ‘opt-out’ naar de zorgaanbieder wordt verstuurd. Wat betekent dit? |
Praktijk Veendokters gaat aankomend jaar mee doen met TARGET, dat staat voor integrale complexe zorg voor jong en oud. Met andere woorden de juiste zorg op de juiste plek. De gespreksvoering is op basis van positieve gezondheid.
CHRONISCHE ZORG OVER EEN ANDERE BOEG
De chronische zorg in de huisartsenpraktijk verkeert in onstuimig weer: er zijn steeds meer chronische zieken en patiënten met een complexe zorgvraag, waardoor de werkdruk stijgt. Door als praktijkmedewerker een persoonsgericht gesprek met patiënten te voeren krijg hij of zij een breed beeld van uw situatie en de zorg veel beter afgestemd worden op uw wensen en behoeften. Daarom doen wij mee met de TARGET, wat kort samengevat staat voor chronische zorg over een andere boeg. Onderdeel van dit programma is samenwerken met je zorgnetwerk, waarbij de samenwerkende partners korte lijnen hebben met elkaar. Om de situatie in beeld te krijgen wordt er een persoonsgericht gesprek gedaan aan de hand van het gesprekinstrument positieve gezondheid.
Positieve gezondheid, wat is dat eigenlijk?
Stel u bent al enige tijd ziek, heeft al lange tijd pijn, of u heeft onverklaarde klachten. De neiging bestaat om te blijven zoeken naar een oorzaak. Terwijl er medisch gezien bij langdurige klachten de oorzaak lang niet altijd gevonden wordt. Bij het niet vinden van de oorzaak van uw klachten kun u zich behoorlijk hopeloos gaan voelen. Een belangrijke vraag is dus eigenlijk:
Hoe krijgt u grip op uw klachten?
De mate waarin patiënten hun klachten ervaren hangt niet alleen maar af van de onderliggende ziekte. Het heeft vaak met veel meer dingen te maken. Wordt u voldoende gesteund door uw omgeving? Misschien heeft u meer uitleg nodig van uw arts. Misschien is uw lichamelijke conditie te verbeteren met sport of fysiotherapie. Misschien heeft u weinig sociale contacten, voelt u zich eenzaam en kunt u hulp gebruiken van een maatschappelijk werker bij het maken van vrienden. Misschien wordt u zo somber van uw klachten dat u begeleiding kunt gebruiken van onze praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg. Of heeft u juist ondersteuning nodig van Sedna, dan werken we samen met de Blokken, wist u dat ze iedere maandag inloopspreekuur hebben in de Collink? Van 10-12 uur.
Hoe beter u zich voelt, hoe minder klachten u voelt.
Deze zienswijze is eigenlijk volstrekt logisch en zowel patiënten als artsen begrijpen heel goed dat gezondheid veel meer is dan alleen afwezigheid van ziekte. Het gaat ook over lekker in je vel zitten, sociale contacten hebben, van betekenis kunnen zijn, je dagelijkse bezigheden kunnen doen en zelf de controle hebben over je leven.
Dat is Positieve Gezondheid!
Bij huisartsenpraktijk Veendokters ondersteunen we deze visie hartgrondig. Mocht u eens willen nadenken over uw eigen gezondheid, kijk dan eens op https://www.mijnpositievegezondheid.nl en vul uw eigen vragenlijst in of klik op de onderstaande link. Vindt u dit te ingewikkeld, bespreek het dan met een van onze medewerkers, we helpen u hiermee graag verder.

invuldocument positieve gezondheid

Wat gebeurt er allemaal in praktijk Veendokters:
Wist u dat in de maand juni:
– 1369 telefonische contacten
– 484 consulten op het spreekuur bij de huisarts
– 275 consulten op het spreekuur bij de assistente
– 66 huisbezoeken door de huisarts
– 285 consulten op het spreekuur bij de POH-S en POH-GGZ
– 15 huisbezoeken door de POH-S-
– op woensdag de 30e de 2e ronde Covid vaccinaties (en woensdag 14 juli ook!) zijn geweest bij huisartsenpraktijk Veendokters, op 22 (ma-vrij) werkdagen.
– Dat we hiermee een praktijk zijn die bovengemiddeld veel hulpvragen krijgt bij een relatief kleine praktijk.
– Dat er werkdagen bij zijn van 7.00-19.00 uur om aan al deze hulpvragen te voldoen.
– Dat we naast de dagdiensten ook moeten zorgen dat onze dokters om de beurt een avond-nacht-weekenddienst doen op de huisartsenpost in Emmen.
– Dat we nog steeds ons best doen om een vaste praktijkhouder te vinden.
– Dat we tot die tijd werken met een vast team waarnemende huisartsen.
– Dat er altijd 1 huisarts en 1 assistente aanwezig zijn. (Ook in vakantie tijd).
– Dat op maandag, woensdag en vrijdag de POH-S aanwezig is.-
– Dat op maandagmiddag en avond en vanaf 1 juli ook op dinsdag de POH-GGZ aanwezig is.
– Dat op woensdag de praktijkmanager aanwezig is.
– Dat in deze maand juni de spoedlijn 64x is gebeld, en dat onze dokters deze telefoon zelf opnemen, tijdens het spreekuur (telefonisch / fysiek of huisbezoeken).
– Dat vanwege de enorme telefonische drukte we met een terugbelsysteem werken, zodat mensen een terugbeltijd krijgen en niet heel lang in de wachtrij staan.
– Dat we ons uiterste best doen om mensen terug te bellen op de afgesproken tijd, maar vanwege spoedgevallen, dit niet altijd lukt.
– Dat we deze week zijn gestart met een SMS dienst, dat een berichtje stuurt als de dokter wat later dan gepland zal terugbellen.

Tiny Practice onderweg!
Eindelijk is het zover! Vrijdag 28 februari wordt onze nieuwe praktijk geplaatst naast ‘De Collink’ aan de Postweg. Wij verwachten dat de oplegger mét de tiny practice rond 10.00 uur het terrein op rijdt. Het zal de nodige media-aandacht trekken. Komt u ook even kijken?
